Ajonestoavainten koodauslaitteet

Vuodesta 1995 lähtien on autoissa ollut käytössä elektroninen ajonestotekniikka. Vuodesta 1998 lähtien on ajonestoaloite ollut pakollinen. Lähes kaikissa automerkeissä ajonestolaitteen tarvitsema transpondersiru on sijoitettu auton avaimeen. Siru on passiivinen vastaanotin ja lähetin joka sisältää auton käynnistymiseen vaadittavan elektronisen koodin. Valmistettaessa ajonestoavainta tulee mekaanisen jyrsinnän lisäksi kopioida elektroninen koodi tai ohjelmoida valmiin koodin sisältämä avain autoon.

Maailman johtava avainteknologia yritys Silca S.p.A on tarjonnut ratkaisuja ajonestoavainten valmistukseen jo vuodesta 1995.

RW4 Plus on Silcan uusin ajonestoavainten koodauslaite. RW4 kopio alkuperäisen avaimen ajonestokoodin ja tallentaa sen tyhjään transponder - siruun. RW4 Plus laitteella pystytään palvelemaan yli 75 % markkinoilla olevista automerkeistä. Avaimen valmistus on nopeaa ja helppoa.
Uutena ominaisuutena on mahdollisuus myös Philips tyyppisten kryptattujen (ID46) avainten valmistusmahdollisuus. RW4 Plus on jokaisen autonavainvalmistajan laajan palvelun mahdollistama peruslaite.

PDF-tiedosto rw4-plus-technical-solution-en.pdf (1.1 MB)
ID46 avaimen koodaus
PDF-tiedosto ehp-table.pdf (403 kB)
Älyavaimet (ID46 ja Texas)

P-BOX on laajennus yksikkö jolla Silca RW4 laite voidaan päivittää RW4 Plus laitteeksi. Laajennus mahdollistaa ID46 (Philips Crypto) tyyppisten avainten valmistuksen ja laajentaa näin huomattavasti ajonestoavainten avainpalvelua.

PDF-tiedosto silca-id46solution-rw4-en.pdf (1.6 MB)
P-Box ID46 koodaus

Silca SBB on testerilaite jolla ohjelmoidaan jo koodin sisältämä ajonestoavain autoon. SBB kytketään auton OBDII huoltoporttiin. SBB mahdollistaa erittäin laajat palvelumahdollisuudet ajonestoavainten valmistuksessa. Silca SBB laitteella voidaan myös poistaa jo olemassa olevia avaimia käytöstä ja näin varmistaa, että vain hallussa olevat avaimet toimivat autossa.
Silca SBB täydentää RW4 Plus laitteen tuomia palvelumahdollisuuksia.

PDF-tiedosto sbb_pdf.pdf (302 kB)
esite