Yleistä liuku- ja taitto-ovihela tuotteistamme

YLEISTÄ
Roll-Ge -järjestelmä koostuu eri tarkoituksiin soveltuvista kiskotyypeistä, pyörästöistä, kannattimista, jatkokappaleista, pysäyttimistä sekä alaohjaimista kiskoineen. Pääasialliset käyttökohteet ovat puiset ja metalliset liuku- ja taitto-ovet, esirippu- ja verhorakennelmat, kuljetus ja siirtoradat sekä kaapelinohjausjärjestelmät.

KÄYTETYT MATERIAALIT
Kiskot ovat joko sähkösinkittyä terästä tai alumiinia. Pyörästöt pääasiassa teräsvalua, taivutettua terästä tai nailonvalua. Pyörästöt ovat kuulalaakeroituja, joissakin kevyemmissä verhoratkaisuissa on käytetty liukulaakeria. Pienissä ja keskisuurissa sarjoissa löytyy teräksen lisäksi teräs/nailon tai delrin pyörästöjä, joilla saadaan aikaiseksi hiljainen liuku myös raskaille oville. Taitto-ovien pyörästöissä on ns. joustava akselointi, mikä pidentää huomattavasti pyörästön käyttöikää. Kantolevyt, kannattimet ja jatkokappaleet ovat sähkösinkittyä terästä. Alaohjaimet nailonia tai terästä messinki- tai nailonrullin.
Alumiinikiskolla varustetut sarjat 1390 ja 1400 on tarkoitettu pääasiassa sisäkäyttöön. Alumiinikiskon ja kuulalaakeroidun polyamidipyörästön avulla saavutetaan erittäin hiljainen ja kevyt liuku. Kestävän rakenteensa ansiosta voidaan käyttää myös ulkotiloissa. 1390 ja 1400 sarjan tuotteet on pakattu kätevään IP-putkeen.

SUUNNITTELUSSA JA TILATTAESSA OTETTAVA HUOMIOON
Kun valitset käytettävää helasarjaa, ota huomioon oven paino, pinta-ala, säänvaikutus sekä käytön rasittavuus. Kiskon pituus on yleensä 2 x oven leveys. Kiskojen varastopituus on yleensä 6m. Pyörästöjä tulee kaksi kappaletta ovea kohti, älä käytä useampaa pyörästöä. Pyörästöt sijoitettaan oven reunasta 20% x ovenleveys. Kannattimien jako riippuu oven painosta ja on yleensä 75-100 cm. Raskaissa ovissa (yli 500kg) suositellaan kannattimia 50cm välein. Laitettaessa kannattimia metrin välein tulee niitä yhteensä kiskon pituus +1 kpl. Mahdollisen jatkokappaleen molemmille puolille tulee asentaa kannatin. Pyörästöissä tarvittavat kantolevyt tilataan erikseen.
Oven alaohjaus estää oven heilumisen ja takaa turvallisen toiminnan. Alaohjaimien asennus tapahtuu joko lattiaan, jolloin ovi ohjautuu oven alareunaan kiinnitettävää alaohjainkiskoa pitkin, tai oveen, jolloin alaohjainkisko asennetaan lattiaan. Taitto-ovi ratkaisuja on useita - ota tarvittaessa yhteyttä myyntiimme.